Volledig scherm
Jonas van Genechten wint zevende etappe Vueltat in augustus 2016. © AFP

Ook Vuelta mogelijk naar Rhenen

RHENEN - De kans is groot dat de wielerronde van Spanje, de Vuelta, in 2020 in Utrecht start. De wielerronde zou dan ook weer door Rhenen trekken.

Als Utrecht daadwerkelijk startplaats van de Spaanse ronde wordt, zal het wielercircus in het derde weekend van augustus drie dagen in Rhenen zijn .

Etappes
Op die vrijdagavond in 2020 is er dan een ploegentijdrit in de stad op het parcours van de Tourtijdrit uit 2015. Zaterdag is de eerste etappe Utrecht - Utrecht aan de beurt, die over de Posbank, de Grebbeberg bij Rhenen, de Utrechtse Heuvelrug, de Lekdijk bij Amerongen en via Houten en Nieuwegein voert. Zondag is er dan de etappe Utrecht - Breda. Maandag zou de Vuelta in Spanje verdergaan.

Rijtje compleet
Een delegatie van de BPU (Business Peloton Utrecht) is volgende week uitgenodigd om voor de tweede keer in Spanje de kandidatuur van Utrecht te bepleiten. Organisator Jansen: „Dan is het rijtje voor Utrecht compleet: de Giro d'Italia in 2010, de Tour de France in 2015 en de Vuelta in 2020.''

Alleen de Tour trok destijds niet door Rhenen. Maar de Cunerastad kreeg vorig jaar wel de Giro d'Italia op bezoek, dat toen drie dagen door Gelderland trok met een uitstapje naar het Utrechtse Rhenen.

De Vallei