De locatie langs de Autoweg bij Remmerden waar mogelijk een zonnepark komt.
Volledig scherm
PREMIUM
De locatie langs de Autoweg bij Remmerden waar mogelijk een zonnepark komt. © Herman Stöver

Ophef in Rhenen over mogelijke komst zonnepark bij Remmerden: had de koper voorkennis?

RHENEN - Natuur opofferen voor groene energie? Dat accepteren de omwonenden van het landelijk gebied bij Remmerden, net buiten Rhenen, niet. Al helemaal niet nu blijkt dat VVD-raadslid Arjen Bonnema delen van het natuurgebied heeft opgekocht. Bonnema zegt op zijn beurt de grond nooit expliciet gekocht te hebben om een zonnepark te ontwikkelen. ,,Maar ik ben er niet op tegen als er op mijn stuk land zonnepanelen komen.”

6 reacties

 • robert jan de bruin

  4 weken geleden
  Zolang niet alle dakenvol zijn, geen panelen in de weiden. En, aangekocht voor uitbreiding industrie? Mag volgens de provincie en de natura 2000 etc ook niet. Twijfelachtige zaak.
 • Hennie de Haas

  1 maand geleden
  Janssen & Janssen 😜...
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  VVD-raadslid Arjen Bonnema! wat een sneekie mannetje om je omgeving op te zadelen met deze snode plannen. het gaat dus weer om de centen, want het gegraai moet door gaan en de burger mag hiervoor opdraaien. tiepies de VVD zo zijn ook al jaren bezig in Den Haag en op dat zooitje brengen menigeen hun stem uit tijdens verkiezingen.
 • Petra Sanders

  1 maand geleden
  Wat een regenteske taal van onze wethouder. Wederom lijkt de VVD een wethouder zonder enig integriteitsbesef te hebben geleverd. Nooit meer stem ik VVD/
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  stop deze onzin. bij ons in de regio worden al agrarïers en bedrijven aangeraden om geen panelen op het dak te plaatsen omdat het energienet gewoon vol zit. een oplossing hiervoor zal er ook niet worden aangelegd. die zonnewoestijnen zijn dus gewoon niet nodig en zeker niet in de natuur. ze zouden degene die dit plan uit heeft gedacht eens moeten laten onderzoeken of zijn goed wies wel helemaal in orde is of is het bedoeld om een greep uit de subsidiepot.

De Vallei