Volledig scherm
De Zijdvang tussen Rhenen en Wageningen. © Google Streetview

Opnieuw boetes voor negeren afsluiting in Binnenveld

WAGENINGEN/ RHENEN - Hoewel de sluiproute via de Zijdvang en de Maatsteeg in het Binnenveld al jaren is afgesloten, zijn er nog legio automobilisten die de route zonder ontheffing gebruiken. De politie deelde er afgelopen donderdag 40 bekeuringen uit.

De politie is begin dit jaar regelmatig aan het controleren op de Zijdvang. De route wordt vaak gebruikt als sluipverkeer om snel van Wageningen in Achterberg of Veenendaal te komen of omgekeerd. Ook worden de afgesloten wegen gebruikt om via de Haarweg aan de oostkant van Wageningen te rijden. 

Eind januari begon de politie weer met controleren en deelde tien boetes uit. Vorig weekend werden er op vrijdag, zaterdag en zondag in totaal zestig boetes uitgedeeld. Daar kwamen afgelopen donderdag 21 februari nog eens 40 boetes bij. 'De borden zijn toch duidelijk genoeg’ aldus de politie op Facebook.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei