Ouwehand viert Chinese dagen met leeuwendans

RHENEN- De traditionele Chinese leeuwendans brengt geluk en voorspoed en speelt een belangrijke rol op Chinese feestdagen. De dans ontbreekt dat ook niet tijdens de Chinese Dagen die de laatste twee weekeinden van juli in Ouwehands Dierenpark worden gehouden. 

Het verblijf van reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen is het decor van tal van Chinese activiteiten. Zo kunnen bezoekers onder meer  wensen ophangen in de wensboom. 

Mythen

Over het ontstaan van de leeuwendans bestaan twee lezingen. Volgens een legende droomde de keizer van een vreemd dier dat zijn leven redde. Hij droeg zijn lijfwachten op te bewegen zoals de leeuw in zijn droom, waarmee de eerste leeuwendans een feit was. Volgens een andere mythe ging een dappere krijger op jacht naar een leeuw die veel schade veroorzaakte in een klein dorp. Hij vocht met de leeuw maar kon hem niet vangen. Met hulp van dorpsbewoners lukte het wel. Om dat te vieren dansten ze de leeuwendans.

Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei