Volledig scherm
Het gesloten pand aan de Servetstraat in Rhenen. © DG

Pand in Rhenen moet dicht wegens gebrekkige brandveiligheid

RHENEN - Het pand aan de Servetstraat 1 in Rhenen is maandagmiddag op last van burgemeester en wethouders gesloten. In dit gebouw werden kamers verhuurd. De sluiting was noodzakelijk, omdat het pand onveilig was bij brand. De woning is voor onbepaalde tijd gesloten.

De gemeente is al sinds december 2015 in overleg met de eigenaar van het pand. Herhaaldelijk is aan hem verzocht om inzicht te geven in de brandveiligheid, vluchtroutes, blusmiddelen en rookmelders. 

In april heeft het college hem een laatste kans gegeven om die duidelijkheid te geven. Dat heeft hij nog steeds niet goed gedaan. Het college stelt de veiligheid bij brand van de bewoners voorop. Die veiligheid kan niet worden gegarandeerd. Daarom is het pand om 12.00 uur ontruimd.

Bewoners

De kamerbewoners zijn al in april op de hoogte gesteld van de dreigende sluiting. Zij hebben van het college opdracht gekregen om op zoek te gaan naar andere woonruimte. De meesten van hen hebben inmiddels andere woonruimte gevonden. Een enkeling is verwezen naar sociale opvang. Er woonden onder anderen Polen en statushouders. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei