Volledig scherm
Een overvolle parkeerplaats van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. © De Gelderlander

Parkeren voor Ouwehands mogelijk bij Kesteren

RHENEN - Het nieuwe, derde parkeerterrein voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen komt mogelijk aan de zuidzijde van de Rijn, bij Kesteren. Zo'n voorziening zou een goed antwoord zijn op de files die nu regelmatig richting het dierenpark staan op met name de N233 en soms zelfs de A15 vanuit de Betuwe.

Dat meldt een woordvoerder van de provincie Utrecht.

Files
Met name afgelopen zondag stonden er lange files rond de Grebbeberg op de N233, de N225 en de A15. Dankzij het goede weer en een reeks kortingsacties hadden 15.000 mensen besloten het dierenpark te bezoeken. Zij moesten flink geduld oefenen en eenmaal bij de ingang van het park was er voor lang niet iedereen een parkeerplaats beschikbaar.

Drukke dagen
De provincie bereidt momenteel samen met de directie van Ouwehand de komst van het nieuwe parkeerterrein voor. De extra parkeerruimte is sowieso nodig vanwege de komst van reuzenpanda's naar Ouwehand, eind dit jaar. Het dierenpark trok vorig jaar bijna 1 miljoen bezoekers. Directeur Robin de Lange van het dierenpark verwacht volgende maand meer te kunnen zeggen over de locatie.

2 parkeerterreinen
Ouwehand beschikt momenteel over 2 parkeerterreinen met opgeteld 1.400 parkeerplaatsen. Op drukke dagen is het parkeerterrein van Menzis in Wageningen beschikbaar om extra drukte op te kunnen vangen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei