Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Tamara Reijers

Plan voor nieuwe passantenhaven Rhenen

RHENEN - Een nieuwe passantenhaven voor Rhenen, uitgegraven op de plek van de Veerweide. Dat is een plan van lokale ondernemers in Rhenen. De gemeente gaat met die ondernemers nu om de tafel zitten om te kijken of die plannen haalbaar zijn.

De gemeenteraad heeft vorige week een voorstel aangenomen om de werkgroep uit te nodigen voor een overleg. De kleine passantenhaven aan de Rijn was van het recreatieschap maar na de opheffing daarvan in 2018 is de gemeente de eigenaar.

Sterk verouderd

De haven is sterk verouderd en bestaat uit enkele drijvende aanlegsteigers die tegen de Rhenense oever dobberen. ,,En dat is geen pretje als je daar 's nachts ligt te dobberen", aldus Adrie Gerritsen die namens de vijf ondernemers het plan onlangs presenteerde aan de raadscommissie.

De bedoeling is om een passantenhaven van maximaal 49 plaatsen te graven bij de Veerweide, inclusief toiletten. Daar zijn wel kosten van zo'n drie ton aan verbonden. Eventueel zou er ook een zomerstrand bij kunnen komen. Er moet nog wel uitgebreid onderzoek worden gedaan of het plan haalbaar is. Zo moet er rekening gehouden met de natuurwaarden in de uiterwaarden. Er moet nog gesproken worden met polderdistrict, Utrechts landschap, Rijkswaterstaat en provincie.

De Vallei