Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie Rhenen verdenkt inbrekers ook van plegen autokraken

RHENEN - Wie het zijn, weet de politie in Rhenen nog niet zeker, maar vermoedelijk zijn dezelfde daders zowel verantwoordelijk voor een reeks autokraken als voor een aantal woninginbraken. De wijkagent roept Rhenenaren op die wel weten wie het zijn om namen door te geven.

Onlangs bleek dat het aantal inbraken in Rhenen – na een betrekkelijk rustige eerste helft van het jaar – de laatste tijd fors is gestegen. Tussen eind juni en half augustus waren er volgens wijkagent Florus Noppen 22 inbraken. Ook de laatste dagen kwamen er weer een aantal meldingen binnen van inbraken in Rhenen: op de Noordelijke Meentsteeg, het Binnenhof, de Lijsterberg en aan de Cuneraweg.

Ook is de laatste dagen een aantal auto's opengebroken in Rhenen en Elst. De daders gingen er vandoor met wat kleingeld of waardevolle spullen uit de auto. Bij bedrijfswagens zoeken inbrekers naar gereedschap.

Dezelfde daders

Wijkagent Noppen vermoedt dat de woninginbraken en de autokraken door de dezelfde daders worden gepleegd. Noppen: ,,Helaas kan ik geen beloningen uitdelen, maar ik zou het graag doen. Er moeten mensen in Rhenen zijn die weten wie er voor deze inbraken verantwoordelijk zijn. Wij hebben wij ook wel een idee, maar daarmee komen we er niet. We hebben bewijs nodig.’’

Noppen benadrukt dat bij verdachte situaties 112 bellen gewenst is. ,,Mensen denken nog steeds dat dat niet mag.’’ Als extra stok achter de deur heeft ook Rhenen het nu mogelijk gemaakt om een bestuurlijke boete op te leggen voor het vervoeren van inbrekersgereedschap. Burgemeester Hans van der Pas heeft een betrapte inbreker de eerste boete opgelegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei