Volledig scherm
Pony Rico © Facebook Stal De Zoete Inval

Pony Rico dood aangetroffen in een zwembad: ‘Ontzettend verdrietig, maar ook opgelucht’

updatePony Rico, die in de nacht van 25 op 26 maart verdween uit een wei langs de Boslandweg in Achterberg, is dood gevonden in een zwembad in Rhenen.

Pony Rico verdween eind maart samen met twee andere shetlanders uit zijn weiland. De andere pony’s werden snel teruggevonden in een maisveld in de buurt , Rico bleef onvindbaar. 

Tot afgelopen weekend. Toen vond een inwoner van Rhenen de Shetlander in zijn zwembad. Het dier is volgens een woordvoerder van de politie zelf zijn wei uitgelopen. Hoe lang Rico in het zwembad  gelegen heeft, is niet te zeggen. ,,We vermoeden dat hij zelf het water is ingelopen, hij moet een verkeerde stap hebben gemaakt. De eigenaar van het zwembad schrok zich een hoedje.’’

De bewoner die het verdronken dier onder het dekzijl in zijn zwembad aantrof, wilde het bad net zomerklaar maken. De bewoner heeft contact opgenomen met de eigenaresse van het dier.

Opgelucht

De eigenaresse van Rico, Margriet Gremmen, heeft een dubbel gevoel: ,,Het is ontzettend verdrietig, maar ik ben vooral opgelucht. Er zijn zoveel mensen die heel lang hebben geholpen met zoeken, dit geeft in die zin rust.” Gremmen laat weten dat het paard net is opgehaald en noemt het een verdrietig einde. ,,Als Rico niet in het zwembad was gevallen, was hij misschien wel gewoon met de andere drie paarden mee terug gekomen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei