Volledig scherm
© DG

Ramkraak Bruna Rhenen: kleine buit, grote schade

EDE - „Het ondernemen wordt er zo niet leuker op.” Ondernemer Frans Sparla is geschokt na een tweede ramkraak van zijn Bruna-winkel in Rhenen in een jaar tijd. Dankzij een rookmachine bleef de buit beperkt. Maar de schade aan zijn winkel is groot. Rond half drie reden dieven met een auto in op de deuren van de winkel.

Vervolgens stormden ze naar binnen, naar de hoek waar de sigaretten liggen.

„Maar waar ze niet op gerekend hadden, was de mistgenerator”, vertelt eigenaar Frans Sparla. Binnen enkele seconden stond het hele pand vol rook en konden de inbrekers geen hand voor ogen meer zien. „Toen zijn ze als de brandweer vertrokken.” Camera's hebben het allemaal geregistreerd net als het kenteken van de auto waarmee de daders gevlucht zijn.

Sigaretten
Sparla vertelt dat hij na een ramkraak in juli extra beveiligingsmaatregelen heeft genomen. Toen gingen dieven er vandoor met ruim 5.000 euro aan sigaretten. "Nu hebben ze voor zo'n 250 euro aan spullen buitgemaakt", zegt Sparla. Maar de schade voor de ondernemer is veel groter. „De hele pui moet hersteld worden. Dat kost me duizenden euro's. Je wordt er steeds triester van”, aldus de ondernemer.

Winkel gewoon open
Rond half elf vanochtend kon de Bruna weer de eerste klanten helpen. „Ze moeten onder begeleiding naar binnen vanwege de pui. Het is wat behelpen, maar het is de drukste tijd van het jaar. Mensen stonden in drommen voor de deur vanochtend.”

Volledig scherm
De beschadigde deur van de Bruna in Rhenen na de ramkraak. © DG

De Vallei