Volledig scherm
Ter illustratie. © Shutterstock

Rechtbank geeft man tbs na bijna tien jaar stalken van Achterbergse vrouw

ACHTERBERG – Een 34-jarige man is dinsdag door de strafrechter veroordeeld tot vier jaar tbs met dwangverpleging voor stalking en huisvredebreuk in Achterberg. Hij stalkte de vrouw al bijna tien jaar en was daarvoor al verschillende keren veroordeeld.

De man mag bovendien de komende 5 jaar niet in de plaats Achterberg komen. Verder legde de rechtbank een contactverbod op.

De man is al verschillende keren veroordeeld omdat hij de vrouw bleef belagen. Zijn proeftijd was een jaar geleden afgelopen. Vervolgens stond hij direct weer voor de deur bij de vrouw.

Toen haar bejaarde moeder weigerde hem binnen te laten, drong hij met geweld de woning binnen. Het slachtoffer had zich opgesloten in haar slaapkamer. Een buurman kwam uiteindelijk te hulp.

Schadevergoeding

De man kan haar niet met rust laten. De rechtbank nam het voorstel van de reclassering over dat alleen tbs met dwangverpleging een geschikte behandeling kan brengen.

Daarnaast moet de man het slachtoffer en haar moeder 1400 euro schadevergoeding betalen. De straf was precies zoals het OM had geëist.

De Vallei