Volledig scherm
Het spookdiertje is een nachtdier. © Ouwehands Dierenpark

Reuzenpanda's Ouwehands worden buren met koeskoes en spookdiertje

RHENEN - Reuzenpanda's Xin Yu en Wu Wen zijn niet de enige nieuwe gasten die vanaf het voorjaar van 2017 in Ouwehands Dierenpark te zien zijn. De koeskoes, het spookdiertje, de Chinese muntjak en de Chinese krokodilstaarthagedis - voor de dierentuin nieuwe diersoorten - gaan de pandaberen gezelschap houden.

De diersoorten komen naast het pandaverblijf te wonen. Xing Ya en Wu Wen krijgen in totaal vijf verschillende soorten Aziatische buren: de kleine pandaberen - die momenteel al in het park wonen - krijgen na een verhuizing ook een verblijf bij pandaverblijf Pandasia.

Nachtritme
De koeskoes en het spookdiertje zijn nachtdieren, maar de panda's hoeven niet te vrezen voor een slechte nachtrust. Hun buren gaan wonen in een 'nachthuisje', waar het overdag kunstmatig donker wordt gemaakt. „Zo worden hun dag- en nachtritmes omgedraaid. Dit gebeurt met al onze nachtdieren”, vertelt een woordvoerder van de dierentuin.

Insecten
Bij het selecteren van de nieuwe buren heeft het Ouwehands goed gelet op de diversiteit. „De nieuwe gasten variëren van klein, zoals de Chinese krokodilstaarthagedis, tot groot. Daarnaast eten ze hele verschillende dingen. Zo eet het spookdiertje vooral insecten. Daarmee is het sowieso een bijzondere apensoort.”

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de verblijven. Het gehele leefgebied van de Aziatische diersoorten is ongeveer 9.000 m², bijna twee voetbalvelden, groot. De reuzenpanda's hebben zo'n 3.400 m² tot hun beschikking.

Volledig scherm
De Chinese muntjak komt vanaf het voorjaar van 2017 in Ouwehands te wonen. © Ouwehands Dierenpark
Volledig scherm
Impressie van Pandasia. © Ouwehands Dierenpark
Volledig scherm
De krokodilstaarthagenis wordt één van de nieuwe buurmannen van Wu Wen en Xin Yu. © Ouwehands Dierenpark

De Vallei