Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Peter Nicolai

Rhenen gaat voor ballonnenverbod

RHENEN Ook Rhenen gaat aan het ballonnenverbod. De gemeenteraad heeft daar dinsdag bijna unaniem mee ingestemd. Buurgemeenten Ede, Wageningen, Veenendaal en Utrechtse Heuvelrug hebben al in meerdere of mindere mate een ballonnenverbod. 

Rhenen moet nog wel uit gaan zoeken hoe het ballonnenverbod handen en voeten gaat krijgen. Want zoals burgemeester Hans van der Pas het verwoordde in de raadsdiscussie: ,,Anders heb ik straks vijf ballonnenboa's rondlopen", en dat kan volgens de burgemeester ook niet de bedoeling zijn.

De indieners van het voorstel in de gemeenteraad willen vooral het massaal oplaten van ballonnen bij evenementen tegengaan. Het is niet de bedoeling dat elk kind met een ballon gelijk op de bon gaat. Hoe dat er uit gaat zien in de algemene plaatselijke verordening, moet nog bekeken worden.

Ontmoediging in Veenendaal en Wageningen

Ede deed in maart van dit jaar de ballon in de ban, Veenendaal voerde in dezelfde maand een ontmoedigingsbeleid in. Een verbod ging de Veenendaalse gemeenteraad een stap te ver. Dat geldt ook voor Wageningen dat al een ontmoedigingsbeleid had. Eind mei kwam er een motie om ook in Wageningen ballonnen te gaan verbieden, maar dat plan haalde het niet. De gemeente Utrechtse Heuvelrug was de eerste gemeente in deze regio die overging tot een ballonnenverbod.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei