Volledig scherm
© ANP XTRA

Rhenen houdt in 2018 633.000 euro over

RHENEN - 2018 was een financieel goed jaar voor de gemeente Rhenen. Het werd afgesloten met een positief saldo van 633.000 euro. De totale begroting van de gemeente bedroeg ongeveer 45 miljoen euro.

,,Best knap’’, vindt wethouder Hans Boerkamp. Hij voegt er aan toe dat de meevallers voor het merendeel incidenteel zijn en dus niet jaarlijks terugkerend. Het grootste bedrag, 264.500 euro, kwam binnen via de verkoop van grond. Ook kreeg Rhenen meer geld binnen dan het uitgaf voor uitkeringen (233.000 euro). 

Geld nodig voor centrum elst

Het grootste deel van de winst over 2018 stort Boerboom in de algemene reserve: ,,We weten al dat we in de toekomst geld nodig hebben voor bijvoorbeeld een investering in het centrum van Elst en de bereikbaarheid van Rhenen. Maar er is ook een aantal zaken waar dit jaar geld aan bijdragen. Dat zijn onder meer speciale projecten van FoodValley en de digitalisering.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Televisie neemt kijkje achter de schermen van Ouwehands Dierenpark
    PREMIUM

    Televisie neemt kijkje achter de schermen van Ouwehands Dierenpark

    RHENEN – Als bezoeker van Ouwehands Dierenpark in Rhenen kun je de dieren vaak vanuit allerlei hoeken goed bekijken. Toch zie je lang niet alles. Daar hebben de publieke omroep NTR en mediabedrijf I Care Producties (ICP) iets op gevonden. In hun zesdelige serie ‘Het echte leven in de dierentuin’ is te zien wat er zich na sluitingstijd allemaal afspeelt op plekken waar je als bezoeker normaal gesproken niet komt.

De Vallei