Volledig scherm
De ingang van de Algemene Begraafplaats in Rhenen waar een kinderbegraafplaats komt. © AD

Rhenen krijgt een kinderbegraafplaats

RHENEN - Rhenen krijgt een begraafplaats voor kinderen. Die komt op de begraafplaats aan de Achterbergsestraatweg in Rhenen. ,,Daar hebben we ruimte voor een kindergedeelte", aldus wethouder Peter de Rooij.

Rhenen heeft al vaker het verzoek gekregen of er een speciale kinderbegraafplaats kan komen. Het bestuur van het platform van de Reformatorische Kerken, ouders en begrafenisondernemers hebben daar naar gevraagd. 

Wethouder De Rooij laat weten dat er nu voor gekozen is om zo'n kinderbegraafplaats aan te laten leggen aan de Achterbergestraatweg in de stad Rhenen. ,,Op de andere begraafplaats, aan de Larikshof is te weinig plaats.”

Eerste graven vanaf 2020

Het is de bedoeling dat de kindergraven vanaf het begin van 2020 uitgegeven kunnen worden. Er kunnen dan kinderen begraven worden tot 12 jaar.

Het gaat ook om doodgeboren kinderen of bij vroeggeboorten en miskramen. De wethouder laat weten dat ouders er bijvoorbeeld ook een foetus kunnen laten begraven.

,,We hebben dit verzoek eerder van ouders gehoord die een jong kind verliezen of ouders die te maken hebben met een vroeggeboorte.”

Levenloos geboren kinderen kunnen sinds dit jaar ook geregistreerd worden in het bevolkingsregister. De ruimte op de begraafplaats aan de Achterbergsestraatweg voor kindergraven gaat nog aangepast worden.

De Vallei