Volledig scherm
Panda. © George Lu

Rhenen moet straks ook een pandastad zijn

RHENEN - Rhenen is Cunerastad en Grebbestad. Maar straks ook pandastad, wil de burgemeester. China en Rhenen: ze hebben in 2017 heel veel met elkaar zei burgemeester Hans van der Pas in zijn nieuwjaarsrede.

En niet alleen vanwege de komst van de twee Chinese reuzenpanda's naar het volgens Chinezen mooiste pandaverblijf ter wereld in Ouwehands Dierenpark.

Pandagebak
Nee, Rhenen moet als stad de attractie ook ten volle benutten. „Ik heb al een keer wat pandagebakjes gezien, maar ik hoop dat onze ondernemers er nog veel meer werk van kunnen maken. Vergis je niet, dit wordt een attractie voor Noordwest Europa. Rhenen wordt de stad van de panda als we allemaal onze kansen grijpen”, aldus Van der Pas. Hij heeft veel vertrouwen in de Rhenense ondernemers en middenstanders.

Jaar van de haan
Er is volgens Van der Pas nog een Chinese link met zijn stad: „Dit is voor Chinezen het jaar van de haan. En dat komt heel mooi samen met een ander fenomeen waar onze stad bekend om is: de Cuneratoren. De haan is al op de toren geplaatst en in september, dus nog in het jaar van de haan, komt onze gehele toren uit de steigers. En is er een wereldprestatie geleverd.”

Misschien dat de ranke Cuneratoren pandabezoekers kan verleiden ook de stad in te gaan.

De Vallei