Volledig scherm
Petrus Kaerius, Kaart van de provincie Utrecht met een deel van de aangrenzende provincies, 1616. © Winfried Leeman

Rhenen op de kaart gezet

RHENEN - Rhenen wordt vanaf 8 september op de kaart gezet. Dan opent het nieuwe stadsmuseum een deel van zijn deuren voor de expositie ‘Rhenen op de Kaart.

Het Rhenense stadsmuseum krijgt dit jaar een nieuw onderkomen in het oude raadhuis. Het museum gaat op 19 december helemaal open, maar vanaf 8 september kunnen de bezoekers al naar binnen voor een speciale tentoonstelling. Dan is er 'Rhenen op de Kaart - De kaartencollectie van Henk Deys’ te zien. Ook de nieuwe VVV en het museumcafé zijn dan al geopend.

Bijzondere kaarten

De expositie toont vijftig bijzondere kaarten uit de collectie van de Rhenense verzamelaar en kenner Henk Deys. Bezoekers staan oog in oog met historische rivier- en waterstaatkaarten, militaire kaarten, kaarten van Rhenen als stad aan de rivier en provinciekaarten.

De openingstijden zijn met ingang van 8 september: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het stadsmuseum Rhenen wordt compleet geopend op 19 december. Dan is ook de vaste presentatie van de collectie klaar. Het nieuwe museum is de opvolger van het gemeentelijk Museum Het Rondeel, en krijgt jaarlijks een subsidie van de gemeente Rhenen.

Volledig scherm
Het stadsmuseum Rhenen. © Karel van Delft
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei