Parkeerterrein De Brakken in Rhenen.
Volledig scherm
Parkeerterrein De Brakken in Rhenen. © Google Streetview

Rhenen pakt parkeren op De Brakken eerder aan: ‘Nu is de parkeerdruk daar een stuk minder’

RHENEN - Rhenen wil parkeerterrein De Brakken bij het centrum eerder aanpakken dan gepland. Wethouder Hans Boerkamp wil dat nog voor de zomer laten doen, nu het terrein vanwege de coronacrisis minder wordt gebruikt door automobilisten.

De Brakken is één van de drie grotere parkeerterreinen rondom het centrum van Rhenen. In tegenstelling tot de andere twee terreinen (Paardenveld en Buitenomme), maakt een deel van De Brakken deel uit van de ‘blauwe parkeerzone'. Dat betekent dat er maar anderhalf uur maximaal geparkeerd mag worden met een blauwe parkeerkaart.

Gestoken parkeervakken

Quote

Nu zijn de parkeer­vlak­ken slecht herkenbaar waardoor er niet altijd optimaal gebruik van de ruimte gemaakt wordt

Hans Boerkamp

Boerkamp: ,,Het terrein zal er iets anders uit komen te zien. Nu zijn de parkeervlakken slecht herkenbaar waardoor er niet altijd optimaal gebruik van de ruimte gemaakt wordt.” De parkeerplekken worden nu schuin aangelegd, zogenaamde ‘gestoken parkeervakken'. 

Dat past ook beter bij het éénrichtingsverkeer dat nodig is voor het oprijden en verlaten van de parkeerplaats. Het aantal parkeerplekken gaat van 84 naar 81.

Werk naar voren door coronacrisis

De werkzaamheden aan het plein waren al enkele keren uitgesteld: in 2017 en 2018 vanwege de herinrichting van de binnenstad en in 2019 vanwege de bouw van een appartementencomplex naast het parkeerterrein. De herinrichting stond nu gepland voor de herfst van dit jaar. 

Boerkamp: ,,Maar vanwege de coronacrisis is het een goed moment om dat werk naar voren te halen. De parkeerdruk is daar nu is een stuk minder, al is dat helaas voor de middenstand nu slecht nieuws.” De herinrichting gaat 175.000 euro kosten. 

Het terrein van De Brakken was eigenlijk bedoeld voor woningbouw maar in 2017 werd dat afgeblazen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei