Volledig scherm
Het gemeentehuis van Rhenen. © Herman Stöver

Rhenen slaat modderfiguur in onderzoek naar bereikbaarheid

RHENEN - Is de gemeente Rhenen een beetje bereikbaar voor ondernemers? Niet echt, constateert het ministerie van Economische Zaken (EZ). Slechts twee gemeenten in Nederland zijn nog slechter bereikbaar.

Uit een groot onderzoek van het ministerie onder 160 dorpen en steden had Rhenen de op twee na de slechtste eindscore in het antwoorden verstrekken per telefoon en mail. 

Het ging dan over het aanvragen van een vergunning, het verkrijgen van een ontheffing of het wijzigen van een bestemmingsplan.

Rapportcijfer

De gemeente Rhenen staat in de gepresenteerde ranglijst bij drie slechtst scorende gemeenten met een rapportcijfer van 5,45 (eindscore) en een 2,94 bij de vijf slechtst scorende gemeenten waar het gaat om de inhoudelijke beantwoording op vragen per e-mail. 

De ChristenUnie in Rhenen hoopt dinsdagavond uitleg te krijgen van burgemeester en wethouders. De uitkomst bevreemdt CU-fractievoorzitter Nico Drost, omdat  een onderzoek over de klanttevredenheid aan de Rhenense Publieksbalie een heel ander beeld liet zien.

Slechtste gemeenten 2018 (eindscore telefoon & e-mail)
1) Zandvoort 3,76
2) Zaltbommel 4,87
3) Rhenen 5,45
4) Nijkerk 5,47
5) Losser 5,54
6) Nissewaard 5,58
7) Eijsden-Margraten 5,59
8) Halderberge 5,69
9) Landgraaf 5,76
10) Veendam 5,93

Beroerdste gemeenten (antwoorden op e-mail)
1) Oost Gelre 0,83
2) Hengelo 1,42
3) Zaltbommel 1,65
4) Achtkarspelen 1,82
5) Rhenen 2,94
6) Leeuwarden 3,17
7) Nissewaard 3,27
8) Huizen 3,51
9) Zwijndrecht 3,80
10) Nijkerk 4,26

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Tanja uit Rhenen: 'En dan hoor je, mama, ik blijf'
    VALLEIVOLK

    Tanja uit Rhenen: 'En dan hoor je, mama, ik blijf'

    De Rhenense Tanja Freeke loopt met haar twee zoontjes te winkelen in de Rhenense binnenstad. Ze raakt de laatste tijd meer dan eens ontroerd door haar zoontjes: ,,Dan komt mijn zoon Daniël van 3 jaar als ik hem even roep naar mij toe rennen en dan zegt hij heel lief: mama, ik blijf bij je hoor. Geweldig, hoe lang zal hij dat nog blijven zeggen haha.'' Maar Tanja Freeke geniet net zoveel van haar 3 maanden jonge zoontje Jonathan: ,,Hij kijkt met zijn grote ogen zo heerlijk onbevangen de wereld in. Zo positief en nieuwsgierig, ja daar word ik echt door ontroerd. Ik weet heel goed dat ik van deze tijd echt moet genieten, ik beschouw het als een groot feest om te zien hoe het met de jongetjes gaat.’’

De Vallei