Volledig scherm
© Herman Stöver

Rhenen tevreden over grootschalige opknap centrum

RHENEN - De grootschalige opknap van het Rhenense centrum bevalt goed. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de gemeente. Maar het kan nog beter, aldus wethouder Peter de Rooij.

In 2017 en 2018 kreeg het centrum van Rhenen een grootschalige make over.  Straten, stoepen, terrassen, straatverlichting, parkeerplekken, de fontein, het ging allemaal op de schop. Tot tevredenheid van bijna 80 procent van de Rhenenaren, zo meldt de gemeente in de evaluatie van het project.

Rhenen heeft diverse keren onderzoek laten doen. Dat levert veel lovende woorden op maar ook nog enkele kritische kanttekeningen. Zo waren er wat zorgen over de oversteekplaats ter hoogte van de Molenweg. Daar was eerst een stoplicht maar die is verdwenen.

Zebrapad

 Voetgangers hebben daar nu een zebrapad gekregen en automobilisten die vanaf de oostkant komen, zien voetgangers pas vrij laat. De Rooij: ,,We hebben dat goed in de gaten gehouden en de conclusie is dat het zo goed werkt, en dat er geen andere maatregelen nodig zijn.” Een meerderheid van de ondervraagde Rhenenaren vindt het zebrapad een verbetering, aldus het rapport. 

Ook de steile Molenstraat is naar de smaak van sommige Rhenenaren iets te steil geworden. En de plateautjes en de goot in het midden van de straat is niet naar ieders smaak. De Rooij: ,,We zitten echter ook met zaken als de afwatering waar we rekening mee moeten houden.”

Opknap Henk Deysplein

Een van de onderdelen in het centrum die nog wat beter kunnen, is het Henk Deysplein, het pleintje aan de noordkant van het centrum bij de supermarkten. Peter de Rooij: ,,We hebben reacties gekregen dat mensen het toch wel wat 'stenig’ vinden. We gaan kijken of dat niet anders kan, met meer groen. Daar gaan we een plan voor maken.” Dan wordt ook gelijk gekeken naar De Brakken, het parkeerterrein naast het Deysplein.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei