Volledig scherm
Sportcentrum 't Gastland, Rhenen. © Google Streetview

Rhenen verlengt contract met exploitant van het zwembad

RHENEN - Optisport blijft in Rhenen tot de zomer van 2023 zwembad Het Gastland beheren. De gemeente gaat het aflopende contract met de exploitant verlengen.

De gemeente Rhenen is eigenaar van het zwembad, Optisport doet de exploitatie. Die overeenkomst loopt volgend jaar af en moest deze maand óf verlengd óf opgezegd worden. De gemeenteraad heeft deze week ingestemd met een verlenging, ook al was er de nodige kritiek over de staat van het onderhoud van het verouderde zwembad.

Diverse partijen hebben kritiek op het weinige onderhoud dat er de afgelopen jaren gedaan is aan het complex, waar ook een sporthal en bowlingbaan deel van uitmaken.

330.000 euro voor noodzakelijke investeringen

Onderdeel van de overeenkomst is een geldlening van 330.000 euro per 1 januari 2020 aan Optisport voor noodzakelijke investeringen in het verouderde zwembad. De verlenging betekent dat er tot augustus 2023 gezwommen kan worden.

Rhenen wil later dit jaar een beslissing nemen over de toekomst van het verouderde zwembad: of renoveren of een nieuw zwembad, of misschien wel helemaal geen zwembad meer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei