Volledig scherm
Nico Drost. © CU

Rhenens raadslid tijdelijk lid Tweede Kamer

RHENEN - Nico Drost uit Rhenen wordt tijdelijk lid van de Tweede Kamer. De Rhenense lijsttrekker van de ChristenUnie gaat vanaf maart Kamerlid Stieneke van der Graaf vervangen. Zij gaat met zwangerschapsverlof. 

Drost, die op plek 9 stond bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017, is in Rhenen fractievoorzitter van de ChristenUnie. In die rol was hij onder meer voorzitter van de regiocommissie FoodValley, het samenwerkingsverband van acht gemeenten in de Gelders-Utrechtse Vallei. 

Drost heeft zin in zijn tijdelijke baan. ,,Dit is vanzelfsprekend eervol. En erg leuk en uitdagend natuurlijk. Het is ook een spannende politieke periode met de Brexit en verkiezingen in Nederland en in Europa.’’ Naar verwachting is Drost zestien weken in functie in Den Haag. ,,Het gaat niet om mijn persoonlijke politieke profilering. Ik moet op een rijdende trein springen en goed werk leveren.’’

Rooseboom

Drost legt zijn raadslidmaatschap in Rhenen tijdelijk neer. Hij wordt vervangen door Astrid Rooseboom, de nummer drie van de CU-kandidatenlijst in Rhenen. De ChristenUnie heeft met Carla Dik al een ander Kamerlid uit de regio. Dik komt uit Veenendaal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei