Volledig scherm
Justin met regenboogvlag. © William Hoogteyling

Rhenense Justin (16) is Youth Pride-ambassadeur geworden

RHENEN - Justin Hermsen, die eerder vertelde dat hij graag Youth Pride-ambassadeur wilde worden, is afgelopen zondag ook écht uitgeroepen tot ambassadeur. In 2019 zal hij het boegbeeld zijn van de jongerentak van Pride Amsterdam.

De 16-jarige Hermsen uit Rhenen vertelde eerder over zijn ambitie om meer openheid te creëren voor jongeren die, bijvoorbeeld, net als hij in de buurt van de Biblebelt leven. ,,Hier is geen openheid over het onderwerp. Er wordt amper over gesproken. Ik voelde me een eenling toen in erachter kwam dat ik homo was.’’

Hij wil graag laten zien dat jongeren die hier ook problemen mee hebben, juist niet alleen zijn. Nu kan hij dat ook doen via Youth Pride NL.

Afgelopen zondag werd hij benoemd in de Amsterdam Toren, daarnaast werd ook bekend welke organisaties meevaren op de 80 boten tijdens de pride. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei