Gemeente Rhenen heeft in februari posters van datingsite "Second Love" uit bushaltes verwijderd, zoals die aan de Utrechtsestraatweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeente Rhenen heeft in februari posters van datingsite "Second Love" uit bushaltes verwijderd, zoals die aan de Utrechtsestraatweg. © Herman Stöver

Rhenense raad: landelijke regels moeten bepalen welke reclame wel of niet kan, ook die van Second Love

Rhenen - De gemeente Rhenen moet uitgaan van landelijke regelgeving als ze wil bepalen of een bepaalde reclame-uiting aanstootgevend is of niet. Dat om willekeur bij het weigeren ervan te voorkomen. Daartoe kwam de Rhenense gemeenteraad afgelopen week toen het ging over het verwijderen van posters van Second Love uit de Rhenense abri's, eerder dit jaar.

2 reacties

  • Tiswa

    2 jaar geleden
    Goed zo VVD, Rhenens Belang en PvdA.Het gaat hier namelijk niet zozeer om de mening van CU, CDA en SGP over die reclame maar meer om het opdringen van hun wil en mening.Zij verwachten respect voor hun geloofsovertuiging maar respecteren gelijktijdig op deze wijze niet de levensopvatting van anderen.Ongeacht of ik gebruik maak van second love of niet, ik vind het uitermate onbeschoft en getuigen van hoogmoed dat zij denken middels een "beeldenstorm" te moeten bepalen hoe de rest van de samenleving er uit zou moet zien of hoe anderen leven moeten.
  • AstrA1993

    2 jaar geleden
    Zijn de meeste huwelijken in sommige gemeenten  van dien aard.....dat een poster van Second Love    de mensen aldaar in de verleiding brengt om vreemd te gaan...?   en moeten B & W  als moraal ridders  dit proberen te voorkomen..?  dan zijn ze in Rhenen in ieder geval goed bezig....trouwens vreemdgaan kan je voorkomen....door net als ik... jezelf eerst netjes voor te stellen aan een  Second Love....