Volledig scherm
Het Rijnweek-terrein aan de Rijn in Rhenen. © Ronald Verwijs

Rijnweek maakt zich op voor finale met Nielson en Kraantje Pappie

RHENEN - De Rhenense Veerwei (op de foto mooi te zien vanuit de lucht) stroomt zaterdagavond nog één keer vol voor de finale van de Rijnweek. Met optredens van meer Nielson en Kraantje Pappie wordt de 21ste editie afgesloten. 

Volledig scherm
Borden staan klaar als de Rijnweek te druk is. © DG

Als het te druk wordt, worden op de A15 en A12 borden geplaatst met de mededeling dat Rhenen vol is. Ook staan er al berichten klaar voor het moment waarop er geen festivalgangers meer bij kunnen op het terrein.

Hoewel het de organisatie niet lukte de bezoekers precies te meten, is het avond aan avond zeer druk op het terrein waar maximaal 25.000 man op kunnen. ,,We zaten op ons maximum'', laat bestuurslid Eric van der Sluis weten.

Volledig scherm
De Rijnweek in Rhenen heeft een tappunt voor gratis drinkwater. © Harold Schuil/DG

 ,,Zo trok het evenement Rijndance donderdag twee keer zoveel bezoekers als verwacht.'' De organisatie liet zich adviseren om in te spelen op de warmte. Er werden bijvoorbeeld watertappunten geplaatst op het veld.

Dat Rijnpop, een evenement voor verstandelijk beperkten, vanwege de hitte werd afgelast, was een absoluut dieptepunt, zegt Van der Sluis. ,,Naast de kermis is de Rijnweek gebouwd op de feestmiddag voor gehandicapten.'' Gisteren trad Rijnpop-hoofdact Thomas Oudshoorn, alsnog op tijdens de Hollandse Avond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei