Rijnweek Rhenen: na regen komt zonneschijn

VIDEORHENEN - Even leek de start van de Rijnweek zaterdagavond een beetje in het water te vallen. Maar toen de regen ophield, kwamen alsnog vele feestgangers de openingsavond van het populaire muziekfestijn opluisteren.

En werd het dus toch nog heel gezellig, bij de optredens van onder meer Glennis Grace, Diggy Dex en Xander de Buisonjé.

Tot en met zaterdag is het feest op de Veerwei en komt een keur aan Nederlandse artiesten langs in de Cunerastad. En is er als vanouds de fraai gesitueerde kermis, pal langs de Rijn.

Oecumenische viering

Volledig scherm
Diggy Dex treedt op en Rhenen viert feest op de Rijnweek © Herman Stöver

Zondagochtend was het tijd voor een moment van bezinning. In de met ruim vijfhonderd bezoekers zeer goed gevulde feesttent begeleidden dominee Inge de Jong van de protestantse Ontmoetingskerk en pastor Guido Dieteren van de katholieke parochie in Rhenen een muzikale viering.

Ze zijn blij met dit bijzondere onderdeel van de feestweek. Dieteren: ,,De Rijnweek is geweldig voor Rhenen, het brengt saamhorigheid en gezelligheid. En deze viering biedt een moment van bezinning en dat wordt op prijs gesteld.’’ 

Protestanten zingen
Inge de Jong zei dat niet toevallig is gekozen voor een muzikale invulling van de oecumenische viering: ,,Ik ben blij verrast dat het zó druk was, muziek past natuurlijk in de setting van die mooie Rijnweek. En zeker protestanten weten wat zingen is, bleek ook deze zondagochtend maar weer eens. Deze oecumenische viering past binnen de Rijnweek.’’ 

En het wordt deze week beter weer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei