Gedeputeerde Arne Schaddelee poseert in Remmerden bij de aanleg van zonnepanelen in het Fietspad van de Toekomst.
Volledig scherm
Gedeputeerde Arne Schaddelee poseert in Remmerden bij de aanleg van zonnepanelen in het Fietspad van de Toekomst. © Provincie Utrecht

Ruim 200 ideeën voor het Fietspad van de Toekomst tussen Utrecht en Wageningen

RHENEN/ WAGENINGEN - Er leven genoeg ideeën om van het Fietspad van de Toekomst tussen Utrecht en Wageningen een echt futuristisch en innovatief fietspad te maken. Liefst 208 particulieren en bedrijven hebben meegedaan aan een prijsvraag van de provincie Utrecht en hun idee ingezonden voor dit Fietspad van de Toekomst. 

De inzendingen zijn heel verschillend. Ze lopen uiteen van een golvend fietspad door de bomen tot een pad met bijzondere verlichting. Volgens de jury zijn sommige ideeën direct en makkelijk uit te voeren. De jury heeft de beste en meest kansrijke ideeën genomineerd. 

Publieksprijs

Nu is het aan het publiek om te stemmen voor het beste plan. Bekijk hier de nominaties en breng jouw stem uit. Stemmen kan tot en met vrijdag 6 maart. Onder de vijf beste particuliere inzendingen in de ogen van de jury wordt 5000 euro verdeeld. De winnaar van de publieksprijs krijgt een elektrische fiets. De winnende stemmer krijgt een levend object langs het fietspad, mét naamsvermelding. 

Uit alle inzendingen (particulieren en bedrijven) kiest de jury de drie beste. Voor deze winnaars is maximaal  50.000 euro per idee gereserveerd. Het plan wordt dan als proef uitgevoerd op of langs Het Fietspand van de Toekomst. Is een idee een succes, dan wordt het verder uitgewerkt. 

Dé fietsregio van Europa

Het Fietspad van de Toekomst ligt tussen Utrecht Science Park en Wageningen. De provincie ziet dit traject als experimenteerruimte voor fietsinnovaties. Zo zijn onlangs bij Remmerden zonnepanelen in het fietspad aangebracht. 

Arne Schaddelee, gedeputeerde mobiliteit bij de provincie Utrecht: ,,De opgewekte energie wordt gebruikt om het fietspad te verlichten en om het te verwarmen ter voorkoming van gladheid.’’ Volgens Schaddelee draagt het Fietspad van de Toekomst bij aan de ambitie van de provincie om van Utrecht dé fietsregio van Europa te maken.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op 9 maart in Driebergen.

De Vallei