Volledig scherm
De kandidaat-Statenleden voor Utrecht gingen onlangs in debat in Rhenen © DG/Eric Wijnacker

SGP groter dan Forum in Rhenen

RHENEN - In Rhenen, dat net iets meer dan 20.000 inwoners telt, is de SGP wederom de grootste partij. Op gepaste afstand volgt nieuwkomer Forum voor Democratie, voor VVD en ChristenUnie.

De grote winnaars in Rhenen waren behalve Forum ook GroenLinks en CU. In 2015 was de SGP ook al veruit de grootste partij in Rhenen, met VVD, CDA, PVV en D66 op gepaste afstand. De opkomst in Rhenen was aanmerkelijk hoger dan de 57 procent in 2015: nu was het 64 procent. De SGP trok meer stemmers, maar haalde een iets lager percentage.

Volledig scherm
Bertrick van den Dikkenberg uit Elst (U) neemt voor de SGP plaats in de Provinciale Staten © SGP Utrecht

Rhenen is mogelijk wel de enige gemeente in zuidoost Utrecht die een Statenlid kan afvaardigen naar het provinciehuis in Utrecht. Bertrick van den Dikkenberg is lijsttrekker van de SGP en is afkomstig uit het Rhenense dorp Elst. Uit Veenendaal, Renswoude,  Amerongen en Overberg staat in principe niemand op een verkiesbare plaats, tenzij DENK hoog scoort en Veenendaler Gökhan Coban zijn entree gaat maken in de Utrechtse Staten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei