Volledig scherm
De politie onderzoekt een schietpartij op de hoek van de Cuneraweg en Brinkersteeg in Rhenen. © DG

Slachtoffer schietpartij Rhenen blijft in ziekenhuis voor behandeling kogelwonden

UpdateRHENEN - Het slachtoffer van de schietpartij maandag op de hoek van de Cuneraweg en de Brinkersteeg in Rhenen was een inwoner uit Emmen. Dat heeft de politie Utrecht gisteren naar buiten gebracht. Vermoedelijk is hij beschoten vanwege ‘onmin over een zakelijke afspraak’, aldus de politie.

De 51-jarige Emmenaar is buiten levensgevaar. Hij ligt nog wel in het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. Die zijn veroorzaakt door kogels, aldus een politiewoordvoerder.

Volledig scherm
Bij het Esso Express-tankstation aan de Rondweg-Oost in Veenendaal is maandag een gewonde van een schietpartij aangetroffen. © AS Media

Het slachtoffer vluchtte na de schietpartij naar de Rondweg-Oost in Veenendaal. De politie trof bij het tankstation Esso Express aan die weg de gewonde Emmenaar en zijn voertuig aan.

Eén verdachte
De politie denkt dat een 52-jarige man uit Veenendaal rond 14.00 uur de man uit Emmen onder vuur nam op de hoek van de Cuneraweg en de Brinkersteeg. Daarvoor zouden de twee betrokken zijn geweest bij een achtervolging.

Agenten met getrokken wapens en kogelwerende vesten hielden de verdachte vlak na het schietincident aan op de Eekhoornlaan in Veenendaal. De woordvoerder van de politie laat weten dat de politie er momenteel niet vanuit gaat dat er meer personen bij de schietpartij waren betrokken.

De Vallei