Het schilderij Gezicht op de Rijnpoort te Rhenen, circa 1838. Vanaf september is dat te zien in het Rhenense museum.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schilderij Gezicht op de Rijnpoort te Rhenen, circa 1838. Vanaf september is dat te zien in het Rhenense museum. © Veilinghuis Peerdeman Utrecht.

Stadsmuseum Rhenen krijgt bijzonder schilderij in huis

RHENEN - Het Stadsmuseum Rhenen heeft een bijzonder schilderij in huis gehaald. Het gaat om een schilderij van de Rhenense Rijnpoort uit 1838. Het was al 140 jaar uit de aandacht verdwenen, zegt directeur Maike Woldring van het museum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nico van Laar is bij Lunteren een vreemde eend in de bijt

    Nico van Laar is bij Lunteren een vreemde eend in de bijt

    RHENEN/LUNTEREN - De selectie van Lunteren heeft komend seizoen een vreemde eend in de bijt. Nico van Laar (31) verruilde onlangs ‘zijn’ VVA voor Lunteren. Een opmerkelijke overgang, aangezien de tweedeklasser juist weer een Lunters gezicht wil tonen. ,,Jonkie Paays zit tegenwoordig in de technische commissie”, geeft de verdediger uit Rhenen aan. ,,Met Jonkie heb ik bij VVA nog samengespeeld. Dat is voor mij de link met Lunteren.”

De Vallei