Het stadsmuseum Rhenen.
Volledig scherm
Het stadsmuseum Rhenen. © Karel van Delft

Stadsmuseum Rhenen zoekt trouwjurken en huwelijkspakken voor monumentendag

RHENEN - Het Stadsmuseum Rhenen is op zoek naar trouwjurken. Die wil het museum gebruiken op 14 september op Open Monumentendag om bezoekers trouwjurken te laten passen.

Het Stadsmuseum Rhenen wil op zaterdag 14 september, Open Monumentendag, publiek trouwkleding laten passen in zijn sfeervolle historische Trouwzaal. Het museum zit sinds vorig jaar in het voormalige Raadhuis waar ook veel Rhenenaren getrouwd zijn. 

Conservator Maike Woldring van het museum is nu op zoek naar japonnen in alle maten, van toen en nu, waarin bezoekers zich kunnen laten fotograferen op 14 september. Rhenenaren die hun gebruikte japonnen uit willen lenen voor die dag, kunnen met haar contact opnemen op maikewoldring@stadsmuseumrhenen.nl. Ook trouwpakken voor mannen zijn welkom.

Trouwfoto's uit Rhenen

Het museum zoekt ook trouwfoto’s van mensen die getrouwd zijn in het Oude Raadhuis. Die willen ze laten scannen en printen om op Open Monumentendag te tonen.

Rhenen nu gevestigd is? Wij hebben interesse in uw trouwfoto voor of in het gebouw. We scannen deze en printen ze. Zodat ze op 14 september getoond kunnen worden aan het publiek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei