Volledig scherm
PREMIUM
De steile Nieuwe Veenendaalseweg wordt door veel inwoners van Rhenen als onveilig beschouwd. © William Hoogteyling

Steile en gevaarlijke wegen in Rhenen: 'Ze suizen hier met een rotgang naar beneden'

Steile wegen. Rhenen heeft ze. En soms gaat het bij het afdalen flink mis. Afgelopen weekeinde nog, op het Paardenveld, botste een fietser hard tegen een lantaarnpaal. Hoe maak je deze wegen veiliger, is de vraag die ook de gemeente bezighoudt. Bewoners houden ondertussen hun hart vast: „Het is levensgevaarlijk.”

Het is alsof hij een Franse col afdaalt: diep over zijn stuur gebogen raast een in groen shirt gestoken wielrenner keihard naar beneden over het steil aflopende Paardenveld in Rhenen. Hoe hard hij gaat? 50, 60... Bij de kruising met de Donderberg houdt hij niet in, met een rotgang passeert hij de groene lantaarnpaal die op het hoekje staat. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie jaar celstraf geëist voor van ontucht verdachte Rhenense tantramasseur
    update

    Drie jaar celstraf geëist voor van ontucht verdachte Rhenense tantramas­seur

    RHENEN – Tegen tantramasseur Nico D. uit Rhenen is dinsdag drie jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en een beroepsverbod van vier jaar. Dat is voor het plegen van ontucht met zes cliënten. ,,Een tantramasseur mag geen seksuele handelingen verrichten binnen een behandeling”, meende de officier van justitie. D. benadrukte in de Utrechtse rechtszaal zelf opnieuw zijn onschuld.

De Vallei