De milieustraat in Remmerden bij Rhenen.
Volledig scherm
De milieustraat in Remmerden bij Rhenen. © Google Streetview

Stormloop op gemeentewerf Rhenen; nog maar maximaal acht auto's tegelijk het terrein op

RHENEN Kom niet naar de gemeentewerf tenzij het absoluut noodzakelijk is. Die oproep doet de gemeente Rhenen omdat het storm loopt op de werf in Remmerden.

Op dit moment is er een verdubbeling van het aantal bezoekers, meldt de gemeente Rhenen. ‘Dat is verre van wenselijk in de huidige situatie’. Voor de gemeentewerf zijn daarom extra maatregelen genomen. Zo mogen er nu nog maar maximaal acht auto's tegelijk het terrein op.

Een andere maatregel is dat mensen in hun auto moeten blijven wachten. Ook dienen bezoekers alleen te komen en is het verzoek om geen kinderen mee te nemen. Kringloopspullen kunnen tijdelijk niet worden ingeleverd op de Rhenense gemeentewerf.

Ook druk bij ACV brengstations

Ook de brengstations van ACV in de Vallei kampen nog steeds met grote drukte. ACV beheert onder andere de brengstations van Ede, Veenendaal en Wageningen en de afvalverwerker doet de oproep om het bezoek uit te stellen. ‘Kom je toch? Kom bij voorkeur alleen, reken op wachttijden, wacht in je auto op je beurt, houd altijd minimaal anderhalve meter afstand van anderen', roept ACV op.

De Vallei