Volledig scherm
In de 52 beelden wordt de legende van Cunera uitgebeeld. © William Hoogteyling

Stripverhalen op Cuneratoren in Rhenen beelden legende uit

RHENEN - Rhenen heeft er een attractie bij. In 52 beelden op de wanden rond de Cuneratoren wordt de legende van Cunera uitgebeeld.

Het verhaal komt uit het stripboek 'de Halsdoek van Cunera' dat samengesteld door toenmalig cultuurcoördinator Katrijn Kuijpers. De strips zijn gemaakt door het tekenaarscollectief De Inkpot uit Utrecht.

Omwonenden
Het idee om de damwanden rond de toren op te fleuren komt van het Cultuurplatform Rhenen. Het was op een initiatief van enkele omwonenden die contact zochten met het platform. Op 12 doeken van 2 bij 1,5 meter is het stripverhaal van Wilbert van der Steen afgebeeld. Kees Jochemsen en Bart Langejan, beiden woonachtig bij de toren hebben de middelen gegenereerd om het project te financieren. Via Uitgeverij de Inktpot kregen zij beschikking over de tekeningen.

Spandoek
Die hebben ze laten vergroten en af laten drukken op spandoekformaat. Vervolgens zijn, samen met jongerenwerker Kees de Bree en een aantal jongeren de spandoeken in frames gezet en heeft Bouwbedrijf Hoffman (restauratie Cuneratoren) de bevestiging op de damwanden voor zijn rekening genomen.

Wandeling
Alle bezoekers en inwoners van het historische centrum van Rhenen kunnen middels deze kleurrijke strip, tijdens een korte wandeling om de kerk, kennisnemen van de legende over de verwurging van de heilige Cunera.

De Vallei