Volledig scherm
Gabriëlle Geerts. © Herman Stöver

'Talent' Gabriëlle gaat de gemeenteraad in zodra ze 18 is

RHENEN - De 17-jarige Gabriëlle Geerts maakt naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar haar opwachting in de Rhenense gemeenteraad. Nu is ze daarvoor nog te jong.

De scholiere uit Elst bij Rhenen stond op de vierde plaats bij de verkiezingen voor Progressieve Combinatie Rhenen (PCR). Die partij haalde drie zetels, maar er komt een zetel vrij omdat Simone Veldboer namens de PCR wethouder wordt.

Stokje overnemen

Fractievoorzitter Hans Hoksbergen van de PCR: ,,Sander van Opstal gaat de vrijgekomen zetel in de raad voorlopig waarnemen. Het is dan de bedoeling dat Gabriëlle in de eerste helft van 2019 dan het stokje overneemt.’’ Geerts wordt in februari 18 jaar en mag dan pas van de wet ook daadwerkelijk plaatsnemen in de gemeenteraad.

Meelopen

Hoksbergen: ,,Ze gaat de komende tijd al meelopen met Sander, ook al kan ze nog niet als fractievolger in de commissie meedoen. Gabriëlle zal dan ergens in de eerste helft van het komende jaar de plaats van Sander in de raad overnemen wanneer ze helemaal ingewerkt is.’’

De PCR wil Geerts als jonge in politiek geïnteresseerde scholiere graag behouden. ,,Een talent, ze blijft er speciaal voor in Elst wonen wanneer ze gaat studeren’’, aldus Hoksbergen. Geerts wil zich vooral bezighouden met jongeren en armoede en sociale uitsluiting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei