Droogte.
Volledig scherm
PREMIUM
Droogte. © Paul Rapp

Talloze problemen door droogte in Gelderland: van verzakkende huizen tot minder libelles

LOBITH/ RHENEN - Nog nooit was het zó droog als dit voorjaar. Dat heeft nu al gevolgen, maar als de droogte aanhoudt zijn talloze problemen te verwachten.

17 reacties

 • Joris

  1 jaar geleden
  Mogelijkheden genoeg, maar we benutten ze niet... noemen ze te duur... Maar uiteindelijk betalen we het toch, want het water is al duurder geworden de afgelopen 20 jaar en nog steeds goedkoop... dus het zal nog duurder worden, kunnen we weer klagen !Grote groepen kopen water uit een flesje dat 100x duurder is dan kraanwater, dat net zo gezond is... Hergebruik die grote vloeistof-containers waar o.a. soja in vervoerd word, neem zo'n 1.000 liter container en vang water op voor je eigen terrein... regenwater is gratis en zo houden we meer water over voor anderen die het hard nodig hebben !
 • Joris

  1 jaar geleden
  Het is nét als met de EU; je stopt er méér in dan dat er uit komt...Dus netto kost het de burger geld !Maar ja, dat geldt voor zoveel zaken...
 • Bert

  1 jaar geleden
  Van het bruto nationaal inkomen waar de landbouw ook flink aan bijdraagt heeft u ook profijt. 
 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  De afbraak van de aarde is al een paar jaar geleden begonnen en bouwt zich langzaam op als je dat al niet door heb vertel ik het je nu,en wie denk dat het omkeerbaar is heeft het mooi mis want het proces is al niet meer te stoppen en de hoofd schuldige is de mens zelf.Waarom hebben we boeren? juist om mondjes te voeden en met hoeveel mensen lopen we op deze aardbol juist te veel om te voeden.Al die mondje die gevoed moeten worden daar moet de natuur voor wijken.De natuur had een simpel systeem die de mens heeft gesloopt,een wild dier doet niet aan landbouw die leeft van het land.
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Dit verhaal is correct en staat haaks op hetgeen de Klimaatjongens van Parijs ons wijs maken.

De Vallei