Massage
Volledig scherm
Massage © ANP

Tantramasseur die zelf ook uit de kleren ging, staat voor de rechter


RHENEN - Ontucht, dat is het vergrijp waarvoor justitie donderdag straf gaat eisen voor de 54-jarige man Nico D. uit Rhenen. Volgens een reeks slachtoffers ging hij meerdere malen veel te ver tijdens de tantratherapie die hij aanbood. De man zou ook zelf uit de kleren zijn gegaan.

De verdachte, die zich op zijn website bekendmaakt als intimiteitscoach, zou slachtoffers hebben overgehaald seks met hem te hebben bij sessies die soms vele duizenden euro’s kosten. 

De vrouwen, vaak met met trauma's op seksueel gebied zouden ‘lichamelijk geheeld’ moeten worden. Hoewel de Rhenenaar op zijn website al aangaf massages te geven waarbij alle lichaamsdelen worden aangeraakt, zeggen de slachtoffers dat hij veel te ver is gegaan. In totaal behandelt de rechtbank donderdag zes zaken van vrouwen die zeggen door de Rhenenaar misbruikt te zijn. 

Klachten

Volgens een meldpunt over misbruik in tantratherapie is er echter al veel meer over de man geklaagd. 

Toen de Rhenenaar in maart dit jaar werd aangehouden, waren er volgens Helene Baayen van het Meldpunt Tantra Misbruik al zestien klachten over de man binnengekomen. Het meldpunt waarschuwt sterk tegen de vooral mannen die dergelijke therapieën aanbieden. 

Tantra

Tantra is een rituele praktijk, afkomstig uit het hindoeïsme, waarbij het geloof is dat het goed is mensen direct te confronteren met hun problemen. Over de exacte betekenis van tantra bestaat veel discussie. Bij veel tantratherapeuten komen mensen die kampen met diverse seksuele trauma’s. 

Om dat op te lossen, laten ze de therapeut ook hun intieme delen aanraken. Het Meldpunt keurt deze vorm van tantratherapie af. De arrestatie van de man zorgde voor een nieuwe golf aan aandacht voor het probleem. Tegelijkertijd ziet het meldpunt het nog altijd veel fout gaan. Een tantratherapeut uit Rotterdam, tegen wie ook een strafzaak loopt, zou nog altijd zijn gang kunnen gaan. Rhenenaar Nico D. mag van justitie zijn therapieën niet meer uitoefenen, in ieder geval tot aan de rechtszitting. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei