Volledig scherm
PREMIUM
José Kok van Ouwehands Dierenpark en Edwin Mast van I Care Producties. © Herman Stöver

Televisie neemt kijkje achter de schermen van Ouwehands Dierenpark

RHENEN – Als bezoeker van Ouwehands Dierenpark in Rhenen kun je de dieren vaak vanuit allerlei hoeken goed bekijken. Toch zie je lang niet alles. Daar hebben de publieke omroep NTR en mediabedrijf I Care Producties (ICP) iets op gevonden. In hun zesdelige serie ‘Het echte leven in de dierentuin’ is te zien wat er zich na sluitingstijd allemaal afspeelt op plekken waar je als bezoeker normaal gesproken niet komt.

En dat is zelfs voor biologe José Kok van Ouwehands Dierenpark soms heel verrassend. ,,Nevelpanters zijn schemerdieren. Overdag slapen ze vooral, ‘s nachts zijn ze actief. Toen de dieren drachtig waren zijn er camera’s in het verblijf geplaatst, ook in de werpkisten. Daar is uniek beeldmateriaal uit voortgekomen. Normaal gesproken krijg je zoiets helemaal niet te zien.” Producent Edwin Mast van ICP knikt enthousiast. ,,Het onrustige gedrag van de panters, toen ze weeën kregen, vind ik ontzettend indrukwekkend om te zien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei