Volledig scherm
Een paar wandelaars in het open veld aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. © Cord Otting

Toerisme blijft groeien rond Utrechtse Heuvelrug

RHENEN/AMERONGEN - Na de stad Utrecht blijft de Utrechtse Heuvelrug de populairste toeristische regio in de provincie Utrecht. De tweejaarlijkse monitor over de vrijetijdseconomie toont aan dat de bestedingen in de laatste twee jaar met bijna 9 procent zijn gegroeid.

Er kwamen 2.880 full-time banen bij. in de provincie.

Reuzenpanda's
De groei op de Utrechtse Heuvelrug, met onder meer de gelijknamige gemeente en de gemeenten Rhenen, Veenendaal en Renswoude, blijft daar overigens net iets bij achter. Misschien dat de komst van de reuzenpanda's naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen, komend voorjaar, een nieuwe impuls gaat geven.

Overnachtingen
Utrechtse Heuvelrug is absoluut koploper met overnachtingen in de provincie. Zo heeft 61 procent van alle overnachtingen op de Heuvelrug plaats, met name op kampeerterreinen en in vakantiebungalows. De tendens is dat Utrechtse Heuvelrug verder uitloopt op andere Utrechtse regio's als het gaat om overnachtingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei