De Cuneratoren.
Volledig scherm
De Cuneratoren. © Arnold Winkel

Twee activiteiten 80 jaar Slag om de Grebbeberg en 75 jaar vrede gaan wél door

RHENEN - Stichting Slag om de Grebbeberg is in verband met de coronacrisis voorlopig gestopt met het organiseren van het programma ‘Vrijheid vier je samen’. Het goede nieuws is dat er in elk geval twee activiteiten wél doorgaan.

Op zondag 3 mei (13.00 - 14.00 uur) speelt stadsbeiaardier Klaas de Haan op de beiaard van de Cuneratoren. Hij doet dat in het kader van een bevrijdingsestafette. Dit is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging. 

4 mei in Wageningen

Al vanaf september vorig jaar wordt op verschillende plekken in het land een beiaard bespeeld. Op 14 september was het eerste concert in Maastricht. Het is de bedoeling dat Boudewijn Zwart op 4 mei in Wageningen speelt in de toren van de Grote Kerk op de Markt. Het laatste concert is op 13 mei in Naaldwijk. 

Op 29 juli is de presentatie van het boek ‘Vertel me toch wat oorlog is’. Een verhalenbundel over de Tweede Wereldoorlog, samengesteld door leerlingen van Pantarijn Rhenen. Dit gebeurt mogelijk met minder publiek.

Meer evenementen

Samen met de gemeente Rhenen wilde de Stichting Slag om de Grebbeberg graag op een indrukwekkende manier stilstaan bij 80 jaar Slag om de Grebbeberg en 75 jaar vrede vieren.

De organisatie spreekt nadrukkelijk over voorlopig stopzetten. Ze hoopt later dit jaar of in 2021 toch nog een groot aantal evenementen te houden. 

De Vallei