Snollebollekes tijdens de Vierdaagsefeesten.
Volledig scherm
Snollebollekes tijdens de Vierdaagsefeesten. © David van Haren

Van links naar rechts: Snollebollekes naar Rijnweek in Rhenen

RHENEN - De populaire feestact Snollebollekes komt naar Rhenen. De act rondom Brabander Rob Kemps is op vrijdag 10 juli dé grote naam op de Hollandse avond van de Rijnweek. 

Dat heeft de organisatie vrijdagmiddag bekendgemaakt op Facebook. 

‘Helden van de hoempapa’

De verwachtingen voor Snollebollekes zijn hooggespannen. De organisatie spreekt over ‘de helden van de hoempapa-muziek’ en over ‘een unieke gebeurtenis in Rhenen'. Bij de act is steevast sprake van een springende menigte bij nummers als Vrouwkes, Springen nondeju en vooral Links Rechts. 

‘Het kwam de afgelopen jaren vaak voor dat de Veerwei in Rhenen met vijftienduizend mensen van links naar rechts ging. De sponsoren van de Rijnweek maken het mogelijk dat dit jaar de originele band naar de Rijnweek komt', schrijft de organisatie op Facebook over de komst van Snollebollekes.

Populaire feestact

Snollebollekes is momenteel een van de populairste feestacts van het land. Zo waren de kaarten voor het concert in het Arnhemse GelreDome dit jaar opnieuw in een mum van tijd uitverkocht. Daarom kwamen er extra kaarten beschikbaar. 

Ook in Nijmegen laat Kemps de Waalkade de laatste jaren op zijn grondvesten schudden op de laatste avond van de Vierdaagsefeesten. De afgelopen jaren was daar sprake van een gekkenhuis. Er werd zelfs een keer een kleine aardbeving gemeten door de van links naar rechts springende menigte

 De Rijnweek is van vrijdag 3 tot en met zaterdag 11 juli en is opnieuw gratis te bezoeken. Andere acts zijn nog niet bekendgemaakt. 

De Vallei