Volledig scherm
© ANP

Van ontucht verdachte tantramasseur wil in Portugal bijkomen van alle commotie

RHENEN - De 53-jarige tantramasseur uit Rhenen die wordt vervolgd vanwege vermeende ontuchtelijke handelingen bij zes van zijn cliënten ontkent. Dat bleek vandaag bij de eerste regiezitting, vooruitlopend op de inhoudelijke behandeling die op 22 november volgt. 

De Rhenenaar wordt er van verdacht tussen 2013 en 2017 bij zes cliënten in de fout te zijn gegaan, in een aantal gevallen tot aan binnendringen van het lichaam aan toe.

De verdachte oogde ontspannen. Een sportieve vijftiger met halflang haar, spijkerbroek, hip overhemd en puntige lederen schoenen. Vastberaden zijn ongelijk te bewijzen. Uit de verzoeken van zijn raadsvrouw werd al wel duidelijk welke kant de verdediging op gaat. Volgens hen is er samengespannen tegen de verdachte. En zijn verklaringen, mogelijk via een geheime facebookgroep, op elkaar afgestemd.

Verklaren

De vervolging van de tantramasseur, die zichzelf ook aanprijst als intimiteitcoach, komt in een periode dat de beroepsgroep zwaar onder vuur ligt. Tegenstanders van tantra vinden dat masseurs tijdens zogenoemde ‘helende sessies’ misbruik maken van vaak kwetsbare (misbruikte) vrouwen die, zoals sommige stromingen van tantra voorstaan, ook tot seksuele handelingen tussen de therapeut en de cliënt kunnen leiden. In het politiedossier van de 53-jarige tantratherapeut uit Rhenen zitten enkele aangiftes van vrouwen die verklaren dat hij op dat vlak over hun grens is gegaan. Zijn raadsvrouw vroeg de rechtbank ook getuigen te horen die wel heel tevreden zijn over zijn werk. Dat mag, oordeelde de rechtbank.

Een verzoek om hangende de zaak een week of vier naar Portugal op vakantie te gaan – ‘om even weg te zijn van alle hectiek en commotie’- vond geen gehoor. De verdachte, wiens praktijk op last van justitie stil ligt, is al eerder geschorst uit zijn hechtenis onder voorwaarde dat hij begeleid wordt door de reclassering. Dat kan wat hem betreft ook op afstand, via Skype of Facetime bijvoorbeeld. Het OM verzette zich tegen het verzoek van de therapeut, die eerder had aangegeven mogelijk voor langere tijd of mogelijk definitief naar het buitenland te willen verkassen. ,,We kunnen zo onmogelijk checken of hij niet elders in het gebouw in Portugal sessies houdt.’’ De rechtbank ging daarin mee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei