Volledig scherm
Rhenen heeft veel steile wegen met gevaarlijke fietspaden, zoals hier de Nieuwe Veenendaalseweg. © William Hoogteyling

Veel te hard heuvel op gereden in Rhenen

RHENEN - Met 80 kilometer per uur het Paardenveld in Rhenen omhoog rijden. Je moet er een krachtige motor voor hebben in de auto. De bestuurder die dat afgelopen woensdagnamiddag deed, kreeg daar een flinke boete voor.

De politie van Rhenen heeft afgelopen woensdag een snelheidscontrole gehouden op de straat die - binnen de bebouwde kom - vanaf de rotonde bij de N225 de heuvel op loopt in de richting van Veenendaal. Dat deed de politie op verzoek van bewoners. Op de steile weg tikken automobilisten al snel de 50 kilometer per uur aan. Bij de controle hebben agenten echter niet de snelheid heuvel af maar juist heuvel óp gecontroleerd.

Dat gebeurde tussen 17.00 en 18.00 uur en de hoogst gemeten snelheid was 80 kilometer per uur. ‘Dat is natuurlijk te gek voor woorden in de bebouwde kom. Remafstand droog wegdek: 32 meter. Remafstand nat wegdek: 48 meter. Meer controles volgen', laat de politie op Facebook weten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei