Volledig scherm
Het Viaduct bij Rhenen Foto Raphaël Drent. © Foto Raphael Drent

Viaduct Rhenen lekt en gaat negen dagen dicht

RHENEN - Het viaduct over het spoorgat in Rhenen lekt. En dat betekent dat de provinciale weg N225 op die plek dit jaar in ieder geval negen dagen volledig  dicht moet.

Quote

Combineren met afsluiting N225? Alle opties worden onder­zocht''

Hans Boerkamp, wethouder Rhenen

Wethouder Hans Boerkamp heeft dit enkele dagen geleden gehoord van de provincie Utrecht. Er moet een nieuw wegdek komen om schade aan het viaduct te voorkomen. Het viaduct speelt een cruciale rol in de verkeersafwikkeling in Rhenen. De brug ligt in de N225 tussen Wageningen en Amerongen en overspant de N233 die van Veenendaal naar Ochten leidt. Daarnaast is hij voor de bezoekers van Ouwehands Dierenpark van belang. 
Wanneer het viaduct dicht gaat is nog niet bekend. De provincie Utrecht is wegbeheerder en wil dat overleggen met de gemeente en andere belanghebbenden. In de Rhenense gemeenteraad gingen dinsdag stemmen op om dat qua tijdsplanning te combineren met de afsluiting van de N225 vanuit de richting Wageningen. Boerkamp: ,,Alle opties worden onderzocht." 

Wageningen

Rhenen krijgt het qua wegwerkzaamheden dit jaar flink voor de kiezen. Na alle commotie over de lange afsluiting van de Geertesteeg zal de provinciale weg N225 tussen Wageningen en Rhenen van medio september tot eind oktober ook zes weken op slot gaan. 
 Rhenen maakt zich veel zorgen over deze afsluiting van de N225 in het najaar.  Vooral over de gevolgen voor het dorp Achterberg, dat mogelijk geplaagd gaat worden door veel sluipverkeer dat nu door het Binnenveld en dus via Achterberg van Wageningen naar Rhenen zal proberen te rijden. Dagelijks rijden er zo'n 5.000 auto's van Wageningen naar Rhenen. De 5.000 auto's die de omgekeerde route volgen kunnen gebruik blijven maken van de N225.
De voltallige gemeenteraad riep de wethouder op om op zoek te gaan naar maatregelen die het leed voor Achterberg verzachten. Een pleidooi van het CDA in Rhenen om alsnog bij Wageningen te pleiten voor een alternatieve route via de Grebbedijk of Haarweg kreeg onvoldoende steun. De Wageningse gemeenteraad heeft dat idee in meerderheid al heeft afgewezen. Er is wel een kleine meevaller:  ,,Ik heb begrepen dat geprobeerd gaat worden om de periode van zes weken afsluiting te beperken.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie jaar celstraf geëist voor van ontucht verdachte Rhenense tantramasseur
    update

    Drie jaar celstraf geëist voor van ontucht verdachte Rhenense tantramas­seur

    RHENEN – Tegen tantramasseur Nico D. uit Rhenen is dinsdag drie jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en een beroepsverbod van vier jaar. Dat is voor het plegen van ontucht met zes cliënten. ,,Een tantramasseur mag geen seksuele handelingen verrichten binnen een behandeling”, meende de officier van justitie. D. benadrukte in de Utrechtse rechtszaal zelf opnieuw zijn onschuld.

De Vallei