Visarend en bever gespot in florerende Palmerswaard Rhenen

RHENEN - Het gaat goed met het nieuw ontwikkelde uiterwaardengebied Palmerswaard bij Rhenen, zegt boswachter Hugo Spitzen. Zelfs de bever en visarend hebben zich er al laten zien.

Boswachter Hugo Spitzen is tevreden: ,,Het gaat boven verwachting met de uiterwaard langs de Nederrijn bij Rhenen. Het was een groeizaam voorjaar en blijkbaar zaten er nog veel zaden in de grond. Er groeit nu rode ogentroost, kaardebol en zomerfijnstraal. Die laatste is echt een bedreigde soort’’, meldt hij op de site van zijn werkgever Utrechts Landschap.’’ 

Zelfs de bever en visarend hebben er al hun plek gevonden, net als vele rietvogels en dat geeft aan dat de gewenste versterking van de natuur inderdaad plaatsheeft stelt Spitzen vast. 

Nevengeul

De Palmerswaard, gelegen aan de westzijde van het Rhenense stadscentrum tussen Rijn en Heuvelrug, is vorig jaar zeer ingrijpend opnieuw ingericht. Er is ook een nevengeul gekomen om meer water te kunnen bergen als er sprake is van hoogwater in de Neder-Rijn. In directe aansluiting op de Palmerswaard is Utrechts Landschap ook bezig met de versterking van de natuur in westelijke richting: het gaat daarbij om de Elster Buitenwaarden en de Amerongse Bovenpolder.

Volledig scherm
De bever laat zich ook in de Palmerswaard zien. © G Jansen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei