Volledig scherm
Het pand is dicht. © DG

Vleeschhouwerij Rhenen is failliet

RHENEN - Vleeschhouwerij Rhenen is vorige week failliet verklaard. In een Facebookbericht laten eigenaren Bertran en Janneke Smits weten ‘een zeer moeilijke beslissing te hebben genomen’. 

‘We hebben een weloverwogen keuze gemaakt en om verder leed te voorkomen, gaan wij de slagerij niet voortzetten, er wordt volop nagedacht over een mogelijke overname’, schrijft het echtpaar verder. Onder het bericht staan tientallen reacties van klanten die de twee een hart onder de riem steken.

Doorstart wellicht mogelijk 

Curator Annelies Mulder van Certus Advocaten kan niet veel kwijt over het faillissement. ,,Daar is het nog wat vroeg voor. We bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een doorstart, kandidaten kunnen zich daarvoor melden.” Volgens Mulder is de Vleeschhouwerij, die een aantal jaar aan de Plantsoenstraat zat, failliet gegaan door onvoldoende omzet. De zaak had één medewerkster.

In de slagerij is het nu donker en er staat niets meer op de gevel, de website is uit de lucht. De eigenaren wilden verder niet reageren. 

De Vleeschhouwerij deed in april van dit jaar nog mee aan Backstage, van kindertelevisieprogramma Het Klokhuis. Kinderen namen toen in het hele land een kijkje achter de schermen van 140 bedrijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei