Volledig scherm
De RheLie tussen Rhenen en Lienden. © William Hoogteyling

Voetveren gaan weer dagelijks varen

RHENEN - De veerpontjes van Uiterwaarde gaan met ingang van zaterdag weer dagelijks varen. Sinds het begin van het seizoen gebeurde dat alleen nog in de weekenden. Tot en met 16 september varen ze elke dag tussen 10.00 en 18.00 uur.

In de Vallei gaat het om het pontje RheLie, dat vaart van Rhenen naar Lienden. Net buiten de Vallei geldt dit voor het Renkumse Veer tussen Renkum en Heteren. In Rivierenland gaan de pontjes over de Waal (Druten-Dodewaard en Varik-Heerewaarden) weer dagelijks heen en weer. Ook de Liniepont tussen Culemborg en Schalkwijk of Everdingen) en de pont over de Linge (Galgenwaard-Heukelum) beginnen zaterdag met hun verhoogde frequentie.

Na 16 september varen de voetveren nog de laatste twee weekenden van september, waarna het verenseizoen wordt afgesloten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei