Volledig scherm
© Google Streetview

Voormalig wethouder verliest rechtszaak tegen zorgcomplex voor dementen in Achterberg

RHENEN/ACHTERBERG  - De gemeente Rhenen heeft terecht een vergunning afgeven voor een complex waar 24 demente bejaarden worden gehuisvest in Achterberg. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht dinsdag bepaald in een zaak die was aangespannen door een buurman van dit woonzorgcentrum. De buurman is oud SGP-wethouder Dick Prosman .

De gemeente verleende vorig jaar een vergunning voor woonzorgcentrum De Linde. De buurman spande een rechtszaak aan, want de bouw is in strijd met bestemmingsplan. Maar het dorp staat te springen om zulke voorzieningen. Dat bleek ook tijdens de druk bezochte rechtszitting.

Afwijken

De rechter oordeelde dat de gemeente van het bestemmingsplan mocht afwijken. De advocate van de gemeente heeft goed onderbouwd waarom het plan economisch en maatschappelijk uitvoerbaar is. Alternatieve locaties zijn ook voldoende onderzocht. De zorg voor een verkeerstoename is nergens op gebaseerd en de buurman heeft ook niet onderbouwd waarom het onderzoek van de ecoloog onjuist is. Het behoud van de monumentale bomen is voldoende gewaarborgd, vond de rechter

De buurman heeft 6 weken de tijd om in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei