De warenmarkt aan de Frederik van de Paltshof in Rhenen gaat donderdagochtend door. Wel zijn er strenge voorschriften voor marktkooplieden en klanten. Woensdag werden borden geplaatst waarop de regel voor 1,5-meter afstand houden nog extra onder de aandacht wordt gebracht.
Volledig scherm
De warenmarkt aan de Frederik van de Paltshof in Rhenen gaat donderdagochtend door. Wel zijn er strenge voorschriften voor marktkooplieden en klanten. Woensdag werden borden geplaatst waarop de regel voor 1,5-meter afstand houden nog extra onder de aandacht wordt gebracht. © DG/Harold Schuil

Warenmarkt Rhenen gaat door met strenge regels voor bezoekers en verkopers

RHENEN - De Rhenense warenmarkt gaat donderdagochtend door. Wel gelden er extra voorschriften voor marktkooplieden en klanten, zo zijn alleen verkopers van voedingsmiddelen welkom.

De gemeente Rhenen heeft woensdagochtend op de Frederik van de Paltshof borden geplaatst waarop bezoekers nogmaals worden gewezen op de regel om 1,5 meter afstand te houden. 

Ook worden marktkooplieden verplicht fysieke maatregelen te nemen zodat klanten niet te dichtbij komen.

Kratjes en linten op 1,5 meter 

,,De marktmeester is donderdagochtend aanwezig om de kramen zo neer te zetten dat iedereen de verplichte afstand kan houden’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Rhenen. 

,,Ook zullen we erop toezien dat verkopers hun kramen met linten en kratjes zo inrichten dat klanten op gepast afstand blijven.’’

Op last van de Veiligheidsregio Utrecht mogen deze donderdag alleen verkopers van levensmiddelen hun waar verkopen. Verkopers van non-food – zoals bijvoorbeeld de sokken- en kousenverkoper die standaard aan het begin van de markt staat – mogen hun kraam niet opbouwen.

De Vallei