Volledig scherm
De Westpoort in Rhenen © DG/Eric Wijnacker

Westpoort Rhenen staat voor keuze: nieuwbouw of renovatie

RHENEN - Het huidige ontmoetingscentrum De Westpoort bij het Rhenense stadscentrum is qua gebouw niet geschikt voor haar huidige functie. Er zijn twee opties:  ingrijpend renoveren of vervangende nieuwbouw.

De huidige Westpoort is inefficiënt ingedeeld en mist bijvoorbeeld een zaal waar meer dan 25 mensen terecht kunnen. Op dit moment biedt de Westpoort onderdak aan een groot aantal welzijns- en culturele activiteiten, dienstverlening en verenigingen. En aan de professionals voor opbouwwerk, jongerenwerk, vrijwilligers- en mantelzorgondersteuning en de buurtsportcoaches. 

Onpraktisch

De Westpoort heeft ruim voldoende vierkante meters, maar is onpraktisch ingedeeld.  Samen koken en eten voor grotere groepen van bijvoorbeeld 75 mensen kan bijvoorbeeld niet en dat zou wel passend zijn voor een ontmoetingscentrum in Rhenen. Bij de renovatie of nieuwbouw moet er in ieder geval een grote zaal van 150 vierkante meter komen.

Achterberg

Ook bij het Dorpshuis in Achterberg is behoefte aan een grotere keuken. De huidige is aan vervanging toe.

De kwestie rond de accommodatiebehoeftes in Rhenen komt dinsdagavond aan de orde tijdens een extra vergadering van de raadscommissie samenleving in het gemeentehuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei